Росица Тодорова е избрана за председател на РИК Сливен
Росица Тодорова е избрана за председател на РИК Сливен / областна администрация Сливен

В Областна администрация Сливен се състояха консултациите за определяне на състава на Районна избирателна комисия-Сливен, във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на България и на националния референдум на 6 ноември.

Консултациите бяха ръководени от заместник областния управител Камен Костов и главния секретар Кирил Аврамов.

Участваха упълномощените за участие в консултациите представители на политическите партии и коалиции: за ПП „ГЕРБ" - Здравко Костадинов и Димитър Митев; за Коалиция „БСП Лява България" - Атанас Делибалтов; за ПП „Движение за права и свободи" - Джамал Идриз; за Коалиция „Реформаторски блок" - д-р Нина Борова; за Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ И ВМРО" - Доброслав Иванов и Георги Георгиев; за Коалиция „България без цензура" - Стела Данчева; за ПП „Атака" - Павел Шопов; за Коалиция „АБВ" - Георги Атанасов.

Бяха представени всички необходими документи съгласно изискванията на Изборния кодекс /ИК/. Общият брой на членовете на РИК, включително председател, заместник-председатели и секретар, се определя според броя на мандатите за народни представители за съответния район, като за РИК-Сливен те са 13.

Съставът на РИК с 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, е както следва: за партия „ГЕРБ" - 4 членове, за Коалиция „БСП лява България" - 2 членове; за партия „ДПС" - 2 членове, за Коалиция „РБ" - 1 член, за Коалиция „ПФ" - 1 член, за Коалиция „България без цензура" - 1 член, за партия „Атака" - 1 член, за Коалиция „АБВ" - 1 член.

За председател на РИК беше избрана Росица Тодорова, предложена от ПП „ГЕРБ". За секретар на РИК беше избрана Фатме Мустафова, предложена от ПП „ДПС". За заместник-председатели бяха предложени: Димитър Въндев /от ПП „Атака"/, Мария Чомпова /от Коалиция „БСП Лява България"/ и Нели Драгнева /от Коалиция „РБ"/.

Тъй като не бе постигнато съгласие за заместник-председателите на РИК-Сливен областният управител ще изпрати документите и протокола от днешните консултации в ЦИК, където те ще бъдат определени. Бяха предложени и съответният брой членове и резервни членове на РИК.

Днес в 14.00 ч. в Областна администрация Сливен упълномощените представители на партии и коалиции ще подпишат протокола от консултациите.