Ремонтират канализационната мрежа пред ПМГ от средата на юни
Ремонтират канализационната мрежа пред ПМГ от средата на юни / Здравка Танева

До средата на месец юни се очаква да приключи процедурата по възлагане на строително-монтажни работи за осигуряване проводимостта на проблемния канализационен участък пред ПМГ „Добри Чинтулов” - Сливен и да стартират ремонтните дейности. Това съобщиха от общинска администрация.

Причина за наводненията в някои от помещенията на гимназията е некачественото изпълнение на връзката между съществуващата канализация и канализация, изпълнена по програма ИСПА. В началото на 2011 г. общината е възложила възстановяване на връзката от канализацията на ул. „Великокняжевска” до изградената вече канализационна мрежа, която минава през проходимия колектор. Именно тогава е направена тази система от тръби, която е недопустима и в момента затруднява проходимостта на канализацията при проливни дъждове в този участък.

При ремонтните дейности пред ПМГ улицата ще бъде временно затворена за движение. Необходимо е разкопаване на мястото където се намира проходимия колектор. След като той бъде пресечен,  трябва да се изпълни ремонта на проблемния участък от канализацията и после да се възстанови колектора.

Колекторът е проходим и през него минават електропроводи, топлопроводи и други комуникации на техническата инфраструктура