Протестираха домашния арест на тримата наркопласьори
Протестираха домашния арест на тримата наркопласьори / netinfo

Окръжната прокуратура протестира пред Апелативния съд в Бургас за наложената от сливенския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест” за трима наркопласьори, задържани около Коледа за разпространение на наркотици. Това съобщи за Дарик наблюдаващия прокурор по делото Пламен Стефанов.

Сливенският окръжен съд промени мярката за неотклонение на пласьорите от „задържане под стража” в „домашен арест” на 9 март. Припомням, че 31-годишният Иван Душков - служител в сливенска банка и братята Иван и Стефан Желязкови - охранители в местна дискотека - бяха задържани преди Коледа. Тогава полицията съобщи, че става дума за престъпна група, разпространяваща дрога в Сливен и региона.

От автомобилите и последвалите обиски в домовете на задържаните бяха иззети около 1000 таблетки амфетамин, 160 грама от синтетичния наркотик „айс”, 200 дози хероин и сумата от 20 хиляди в евро и левове. Душков бил организатор на групата, освен за организиране на престъпна група с цел разпространение на дрога, срещу него има и обвинение за разпространение на фалшиви пари. Мотивите за промяна на мярката за неотклонение в по-лека от окръжния съд са, че до момента на произнасяне от съда, не са представени събраните чрез специални разузнавателни средства доказателства. Най-вероятно Апелативният съд ще гледа мярката за неотклонение на тримата в края на седмицата.