Продължава раздаването на помощите от интервенционните запаси на ЕС
Продължава раздаването на помощите от интервенционните запаси на ЕС / DarikNews.bg, архив

Продължава раздаването на помощи от интервенционните запаси на ЕС. 12 869 жители на областта имат право на помощи, съобщават от Областния съвет на БЧК. Това са хора, получили целеви помощи за отопление за последния отоплителен сезон; лица, на които е отказано отпускане на целеви помощи за отопление за последния отоплителен сезон, но чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност за съответната година; майки /осиновителки/, получаващи месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година; правоимащите лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания; семейства, получили през предходната календарна година еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година. Право на помощи с храни имат и лица, полагащи грижа за хора с увреждания, участвали предходната календарна година в дейност „Личен асистент”; лица,  подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ, съгласно чл.16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, както и ветерани от войните по смисъла на закона за ветераните от войните, чийто доход не надвишава базовия минимален доход.

Раздаването ще се осъществи на два транша. В първия транш подпомаганите ще получат по 5 кг захар,1 кг зрял боб, 4 кг брашно, 0,9 кг. вафли, 2 кг леща, 3 кг ориз, 5 л олио, 0,75 кг картофено пюре, 1,5 мед и 2 кг конфитюр.

За община Сливен раздаването на помощите започна на 7 октомври и ще продължи до 29 октомври в следните пунктове: в кв.”Даме Груев” бл. 28 /за живеещите в кв. “Надежда “/, администрацията в кв.“ Речица “ /за живеещите в квартала/ и на ул.”Одрин” 4, срещу входа на детска ясла № 14 на пл. ”Васил Левски”, за живеещите в останалите квартали на град Сливен.

В община Нова Загора раздаването на помощите също започна на 7 октомври и ще продължи до 25 октомври за кв.”Шести”, за живеещите в останалата част от града помощите ще се раздават от 17 до 29 октомври. Ще бъдат създадени два пункта – временен пункт №1 в Централна пешеходна зона – Младежки дом ет.1 и временен пункт № 2  в кв.”Шести” ул.”Освобождение” № 1.

В община Котел раздаването на помощите ще стане до 28 октомври на ул.”Св. св. Кирил и Методий” №7 А

В община Твърдица хранителните помощи ще бъдат раздавани от 7 до 25 октомври на  ул. „Заводска” № 17- Медицински център.