Предварителен тест по математика в Инженерния факултет в Сливен
Предварителен тест по математика в Инженерния факултет в Сливен / netinfo

Предварителен кандидат-студентски тест по математика ще се проведе в Инженерно-педагогическия факултет в Сливен. Това съобщи за Дарик Койчо Атанасов зам.декан на висшето учебно заведение. Той ще проведе на 10 април. Документите за полагане на предварителния тест ще се подават от 15 март до 7 април в Инженерния факултет, а в Регионалните бюра до 2 април. Положителната оценка ще важи и да филиалите в Сливен, Пловдив и София, уточни Атанасов.

Редовният тест по математика ще се състои на 12 юли тази година. Ако кандидат-студентите не се явят на тест, могат да кандидатстват с оценките по математика и физика от държавните изпити, които ще се умножават по 1, 9. За явилите се независимо на предварителен или редовен изпит оценките се умножават по две, уточни Атанасов. Максималният бал е 30. Той се формира от оценките по математика и физика, общият бал от дипломата и удвоената оценка от положените тестове или оценката по математика и физика от държавния зрелостен изпит умножена по 1,9, поясни зам. деканът.

През миналата година кандидат-студентите положили предварителен изпит по математика са били 270. Учебното заведение предлага обучение в четири специалности и прием на над 100 студенти.