Поставят камери с радари на проблемни участъци
Поставят камери с радари на проблемни участъци / Дарик Сливен

Поставяне на две камери с радари на рискови места в Сливенска община иска народният представител от Синята коалиция Кирчо Димитров. Депутатът е разговарял с директора на „Пътна полиция”  КАТ - Сливен. Предстоят му и срещи в комисията по транспорт в парламента, където ще настоява за осигуряването на поне две камери за Сливен. Проблемните места са бул. „Банско шосе” и разклона за село Тополчане. Според Димитров с ограничаване на скоростта в тези участъци, шофьорите ще бъдат по–дисциплинирани, ще намалеят катастрофите, а камерите ще имат превантивна мярка.

Народният представител припомни, че вече е решено купуването на 350 камери за страната. „Ще направя всичко възможно две от тези 350 камери да бъдат инсталирани в Сливен, за да се намалят тежките катастрофи в тези рискови участъци", каза още депутатът. Димитров съобщи, че заедно с общинските съветници от синята партия в Сливен са обсъждали и промяна схемата на движение на градския транспорт.

В Общински съвет ще бъде внесено предложение за пускане на автобус през почивните дни в кв. „Кольо Фичето”, както и за промяна местоположението на част от автобусните спирки в района на Общинския пазар. Целта е намаляване на потока от хора и предотвратяване на пътно–транспортни произшествия.