Нова Загора празнува на Петковден
Нова Загора празнува на Петковден / netinfo

Празникът на Нова Загора бе отбелязан на 14 октомври-Петковден. Старозагорският митрополит Галактион и свещеници на новозагорска епархия отслужиха тържествената света литургия в църквата „Света Петка". На церемонията присъстваха представители на общинска администрация и граждани.

Традиционното за празника на града заседание на Общинския съвет се състоя в театралната зала на Народно читалище „Диньо П. Сивков - 1870". Гост беше заместник-областният управител на Сливен Пейчо Пейчев. „Поднасяне на приветствия по случай празника на Нова Загора" беше единствената точка на заседанието. Началото му беше поставено с химна на Република България и химна на Европа. С приветствие към всички се обърнаха председателят на Общинския съвет Съби Стойчев и заместник-кметът Галя Захариева.

Нова Загора празнува на Петковден
netinfo

Захариева подчерта своята убеденост, че усилията на всички са били насочени в полза на обществения интерес, за усъвършенстване на градската среда и за подобряването на качеството на живот на новозагорци. „Вярвам, че заедно работихме за усъвършенстване и утвърждаване на нашия град като един съвременен европейски град, с обновена и модернизирана визия. Убедена съм, че всички ние желаем доброто бъдеще на града ни и работим за това.
Нека Света Петка ни дава здраве, мъдрост и вяра, сила и воля, дух и единство за утвърждаване на авторитета и просперитета на нашия град", каза тя.

На тържествената сесия бяха прочетени поздравителни адреси и телеграми от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, областният управител на Сливен Марин Кавръков, Любен Татарски, председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление в Народното събрание, доц. Иван Върляков, изпълнителен директор на РАО „Тракия", вр.и.д  кмет на Община Елхово и др.