Над 170 първокласника в община Стралджа
Над 170 първокласника в община Стралджа / община Стралджа

Над 170  деца прекрачиха за първи прага на училището в ОУ Войника и СОУ Стралджа. От тях две  двойки близнаци и една тризнаци. Общият брой на учениците в общината е 1500.

Четирите училища в община Стралджа успешно започнаха новата учебна година. Във всяко от тях са осигурени необходимите педагогически кадри, закупени са учебниците, направени са техническите прегледи на автобусите, уточнени са пътуващите ученици и учители.

Навсякъде със средства от бюджетите са осигурени освежаване на класните стаи, физкултурните салони, спортните площадки,  направени са подобрения по обзавеждането, почистване на дворовете.

Най-голямото общинско училище СОУ”П.Яворов” Стралджа започва новата 2014-2015 г. с 551 ученика разпределени в 26 паралелки. 53 учители и възпитатели ще се грижат за обучението и възпитанието им.

Полуинтернатните групи са 15 от І до VІІІ клас  с 325 ученика. От близките села към училището в Стралджа ще пътуват около 180 деца. В първи клас тази година постъпиха  69 първолаци, в ХІІ клас образованието си тази година ще приключат 21 ученици.

Съпричастни с трагедията на пострадалите от наводненията ученици, учители и родители от СОУ”П.Яворов” се включиха в инициативата за набиране на средства. При  специално поставената кутия за дарения  се образува истинско стълпотворение от малки и големи , които пожелаха да помогнат на хората в беда.