Музика гърми в „Надежда”, полицаи със следово куче правят превантивни обходи
Музика гърми в „Надежда”, полицаи със следово куче правят превантивни обходи / Sofia Photo Agency, архив

300 са констатираните нарушения по ЗДвП в Областната дирекция МВР -Сливен за една седмица, посетени са 40 сигнала за силна музика, по 15 от тях са съставени писмени протоколи за предупреждение и актове за установено административно нарушение. 1068 автомобила и 1876 лица са проверени за седмица в Сливенско. Полицейските служители са констатирали общо 300 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 139 актове и 161 фиша. Съставени са 6 акта по Кодекса за застраховане. 4 са водачите употребели алкохол, 19 са неправоспособните. За неправилно паркиране са санкционирани 15 водачи. 18 са санкционираните за нарушение на скоростния режим.

Служителите на група “Охрана на обществения ред” са реагирали на 40 сигнала за нарушаване на нощната тишина. 13 от тях са само в квартал “Надежда”. Постъпили са 7 сигнала от тел. 112 и от граждани.

Съставени са 15 протокола за предупреждение на лица, които не изпълняват полицейското разпореждане и 4 актове за нарушение на нощната тишина. В часовете от 22,00 до 03,00 часа патрулни екипи и служебно куче обхождат  територията на квартал “Надежда”, като следят за спазване на обществения ред и Наредбата на Община Сливен за нощната тишина, уточнява говорителят на сливенската полиция Първолета Мандинска.

 

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на правилата за движение на територията на град Сливен. Патрулни автомобили са на най-натоварените улици в града. При този контрол са съставени 48 актове и фиша по ЗДвП. Установени са 4 водачи, употребили алкохол и 6 неправоспособни.  Наложени са 5 глоби по Кодекса за застраховане.  На територията на град Сливен за една седмица са регистрирани 20 леки пътно-транспортни произшествия само с материални щети. Няма регистрирани тежки катастрофи, няма убити и ранени.