Млекопреработватели: Скоро ще внасяме мляко от Европа
Млекопреработватели: Скоро ще внасяме мляко от Европа / netinfo

Политиката на правителството, спрямо млекопреработвателите, ще доведе до фалити и унищожаване на сектора в цели райони. Около това мнение се обединиха млекопреработватели от Югоизточна България. Представители на водещи млекопреработвателни предприятия от региона се събраха в Ямбол, за да обсъдят ситуацията в секторите млекопроизводство и млекопреработване и да обсъдят възможностите за излизане от кризата.

Според всички присъстващи, сроковете които спуска земеделското министерство са трудно постижими. Скоро ще дойде време, когато ще внасяме мляко от Европа, за да произвеждаме българско сирене и кашкавал, категорични са мандраджиите. В момента се създава млечен монопол от няколко големи фирми и това ще доведе до унищожаването на голяма част от средните предприятия, да не говорим за малките мандри, които едва-едва кретат. Правителството трябваше да направи анализ на сектора, да се види колко мандри има в страната и министерството да изготви програми за тяхното стабилизиране и модернизация, коментираха млекопреработвателите.

Сега, ако политиката на земеделското министерство не бъде преразгледана и сроковете не бъдат удължени, млекопроизводители и млекопреработватели ще се вдигнем на бунт, бяха категорични млекопреработвателите от Югоизточна България.