Крадат метални стълби, електрическа и бензинова резачка
Крадат метални стълби, електрическа и бензинова резачка / Dariknews, Архив

Крадци на бодлива тел, метални стълби и меден казан заловиха сливенските криминалисти, информират от Областната дирекция на МВР Сливен.

Кражбата е извършена през изминалата седмица в  кв."Дебелата кория" от частен имот на 73 годишен мъж. Извършителите са срязали оградната мрежа и след като са изкъртили входна врата на мазе са отнели два топа бодлива тел, две метални стълби, меден казан с вместимост 50 литра и други железа.

 Стойността на кражбата е 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведени незабавни действия от полицейските служители са установени криминално проявени мъже на възраст 22, 23 и 20 години от Сливен. Част от отнетите вещи да доброволно предадени от лицата и върнати на собственика.

Заловени са и крадци на ъглошлайф, дрелки, пастираща машина, бензинова и електрическа резачки и други вещи на стойност 800 лева. Кражбата е извършена на 10 януари в частен двор на ул. „Сан Стефано" в града.

Заловени са извършителите, мъже на 25, 34 и 36 години от Сливен. Част от вещите бяха доброволно предадени от лицата и върнати на 69 годишния собственик.