Косят тревните площи по кварталите
Косят тревните площи по кварталите / Дарик Сливен, архив

Откраднати са 14 от висящите саксии по ларгото, както и декоративно дърво заедно със саксията от района на парк „Юнак”. Кражбите са станали през почивните дни, съобщи кметът Кольо Милев. От общината се надяват с въвеждането на видеонаблюдение кражбите да секнат.

До края на месеца се очаква да приключи първото косене на тревата в кварталите. Днес окосяването на тревните площи в кварталите „Дружба” и „Кольо Фичето” приключва, започна косенето в „Младост”, съобщи Емилия Кючукова, експерт в общинска администрация Сливен. Предстои възлагане на трето косене по основните булеварди и подходите към града като приоритет ще бъдат булевардите „Бургаско шосе”, „Стефан Стамболов”, „Христо Ботев” и „Ичеренско шосе”. За районите на детските градини, училищата и детските площадки това е четвърто и пето косене, допълни Кючукова.

Тази седмица започва изкореняването на неприхванатата дървесно – храстова растителност, реализирана миналата есен и пролетта на 2013 година като сега ще се осъществи само изкореняването на сухите дървета, а подмяната им ще се реализира в периода на покой на растенията.

 

Според Кючукова, палмите, разположени в центъра на града, са в много добро състояние, дърветата трудно са понесли преминаването от парник в градска среда, пожълтелите листа на изрязани.