Какво, кога в Художествена галерия  Сливен
Какво, кога в Художествена галерия Сливен / Художествена галерия Сливен

За трета поредна година Художествена галерия Сливен ще представи изложба с творби на участниците в "Летен детски пленер - 2014г."
Изложбата ще бъде открита днес в 12.30ч., в къща "Миркович". С нестихващо вдъхновение най-малките сливенски художници твориха цяло лято в малката учебна стаичка и в прохладния, засенчен, по възрожденски тих двор на къща "Миркович". С нескрито, по детски чисто удивление и радост изучаваха различни техники и претворяваха на белите листи своите фантазии, изработваха маски, сътворяваха живот от глината. Занимателните задачи, в които бяха застъпени както класически техники, така и на съвременни интерпретации с различни материали, бяха интересни, а резултатите вдъхновяващи.

На 22 октомври, сряда в къща "Добрович", бул."Цар Освободител", №13  ще бъде открита фотоизложба на UNICEF, посветена на децата  бежанци в България "Имам си една мечта". В 16.45 часа - къща "Миркович" ще бъде представен проект  "Форум - Поколения в диалог с култура, наука и изкуство" - с участието на ученици от сливенските училища и школи,а от 18.30 часа  в зала „Сирак Скитник”, бул. "Цар Симеон", №2  ще се състои концерт, посветен на 90 години от рождението на Булат Окуджава в изпълнение на барда Милен Тотев, най-добрият изпълнител на негови песни.

Какво, кога в Художествена галерия  Сливен
netinfo

От 18 часа на 23 октомври в къща "Добрович", бул."Цар Освободител", №13 е откриването на изложба "Средновековни притчи" / живопис и компютърна графика/ на проф. Пламен Легкоступ, ректор на Великотърновски университет  "Св.Св. Кирил и Методий". Проявите продължават и на 24 октомври, петък от 14.00 - 16.00часа, зала "Сирак Скитник" ще бъде открит уъркшоп, включен в Проект "Аз и моят град" - комикси, създадени от деца, с представители на СБХ, секция "Комикс" - София, фирма Адком и фирма "Импресия".

На 25 октомври  в зала „Сирак Скитник” откриване на изложба и награждаване на участниците в Първи Национален Конкурс  "Аз и моят град" - комикси, създадени от деца. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на национален Фонд "Култура" и  с подкрепата на Община Сливен, Сдружение СРОК, ФРМС / Фондация за реформа в местното самоуправление/, сливенски училища, школи по изкуствата и приятели на галерията.