К. Милев: Ремонтът на улиците в центъра на Сливен – съобразен със закона
К. Милев: Ремонтът на улиците в центъра на Сливен – съобразен със закона / Дарик Сливен, архив

„Съобразено със закона и мотивирано само от публичния интерес е решението на община Сливен за възстановяването на настилките на бул. „Цар Освободител", ул. „Ген. Скобелев" и ул. „Дим. Пехливанов". И по никакъв начин не се ощетява общината и не тежи на бюджета" - заяви кметът Кольо Милев в отговор на писмо на общински съветници от ГЕРБ - Сливен, които сезираха прокуратурата и РДНСК за незаконосъобразни строителни дейности по тези булеварди.

Едно писмо няма да спре общинската администрация да си изпълни ангажимента към гражданите и да се завърши ремонтът на тези улици, и то законно, категоричен е  кметът и добави, че „умишлено се политизира и се употребява за безсмислено противопоставяне, от което страдат гражданите на Сливен". Сигурността и здравето на хората са основните мотиви за спешното асфалтиране на улиците. Милев посочи, че продължава изпълнението на договор, недовършен от бившата управа.

„Дружеството е подготвило изпълнението на договора, но Община Сливен не е създала организация  да си свърши задълженията, без да се посочват причините за това", заяви той. Тъй като ремонтът е неотложен, а няма нов договор с избран изпълнител, се ползва основанието за удължаване на срока за изпълнение на вече договорена работа. Кметът допълни, че цените са съобразени с тези на съседни общини и няма финансови нарушения на Закона за общинските бюджети, тъй като обектът е включен в капиталовата програма на общината за 2011 година. За него има заделени 400 хиляди лева.