Издирват се извършителите на три кражби
Издирват се извършителите на три кражби / DarikNews.bg, архив

4500 лева са отмъкнали крадци от метална каса на магазин, намиращ се в Стоковото тържище в Сливен, 3800 лева са откраднати от частен дом в село Стара река. И двете кражби са станали на 11 март, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска.

Сливенски криминалисти работят по разкриването на три кражби от частни домове в село Стара река и Сливен и от магазин, намиращ се в стоково тържище в областния град. На 11 март 53-годишен мъж от Стара река е подал заявление за извършена кражба от дома му в селото. Извършителят е влязъл през незаключена врата на къщата и е откраднал  3800 лв.

За  времето от 1 до 11 март е извършена кражба и от жилището на 30-годишен мъж в сливенския квартал “Дружба”. Крадецът взломил патрона на входната метална врата, след което откраднал златни накити, маркови дрехи и обувки. Щетата е в процес на установяване.

 

За времето от  20,08 до 23,40 часа на 11 март е извършена кражба на 4500 лв. от метална каса на магазин, намиращ се в Стоковото тържище в Сливен. Извършен е оглед на мястото, предприети са необходимите процесуално-следствени действия.