Д-р Бянкова: Всеки, който пречи на лекарите да работят както трябва, върши престъпление
Д-р Бянкова: Всеки, който пречи на лекарите да работят както трябва, върши престъпление / netinfo

Националният съвет на Българския лекарски съюз е поискал оставката на заместник-министъра на здравеопазването и председател на УС на НЗОК д-р Емил Райнов. Това съобщи в Сливен д-р Георги Сакакушев, зам.-председател на Управитления съвет на лекарския съюз.

Протестът ще се проведе на 15 февруари от 13 часа на площад “Св. Неделя” пред Министерството на здравеопазването в София. В протеста ще се включат пациентски организации, стоматолози и фармацевти.

Според д-р Юлия Бянкова, председател на регионалната колегия на лекарския съюз в Сливен, за стачка все още не се говори, но дори и в такъв случай пациентите, които спешно се нуждаят от медицинска помощ, ще бъдат обслужени.

Това е начинът да изразим своето несъгласие с всичко, което се случва със здравеопазването в страната през последната година.

Според д-р Бянкова лекарският труд не е масово производство, а необходимост, защото лекарите произвеждат здраве. Всеки, който ни пречи да го правим както трябва, върши престъпление спрямо хората, които имат нужда от нашата помощ, допълни председателят на сливенската регионална лекарска колегия.

Проблемът е в управляващите, подчерта д-р Бянкова. Те са хората, които ни пречат и се опитват да ни поставят в някакви рамки, лишавайки ни от творчество при упражняване на професията ни, добави тя.