/ iStock
Средствата са предназначени за финансиране на просрочени задължения на изпадналото във финансови затруднения лечебното заведение
Министерството на финансите одобри финансовата обосновка на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на „Специализирана болница за рехабилитация - Котел“ ЕООД.

С него се предлага на правителството да приеме постановление за допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г., предназначени за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 хил. лв. на болницата.

Срокът за възстановяване е до 31 юли 2027 година. Средствата са предназначени за финансиране на просрочени задължения на изпадналото във финансови затруднения лечебното заведение, включително неразплатени разходи за персонал, съобщиха от Министерство на финансите.

Постановлението изпълнява политиката на правителството за подобряване функционирането и контрола на здравната система в страната. Очакваните резултати от приемането на постановлението са свързани с функционирането на достъпна система за оказване на медицинска помощ в региона.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня