Абсолвентите в Сливен получиха дипломите си
Абсолвентите в Сливен получиха дипломите си / Община Сливен

185 абсолвенти от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен, от които 61 магистри, 89 бакалаври и 35 професионални бакалаври, получиха своите дипломи за завършено висше образование. Гости на официалното тържество бяха доц. Мария Фъртунова, директор на Дирекция „Висше образование” към Министерството на образованието и науката, заместник-ректорът на Тракийски университет в Стара Загора проф. двмн. Иван Въшин, областният управител на област Сливен Корнелий Желязков и  кметът на община Сливен Кольо Милев.

Ръководителят на Инженерно-педагогически факултет и колеж- Сливен проф. дтн Станимир Карапетков приветства дипломираните студенти в качеството им на бъдещи инженери и заедно с доц. Фъртунова, кметът Милев и областният управител Желязков връчиха дипломите на отличниците на Випуск 2013.

Отличниците на тази година са инж. Жельо Минчев - златен медал и първенец за випуска в специалност АИУТ, инж. Стели Киндалова - златен медал и първенец на випуска в специалност Топлотехника, и инж. Николай Димитров – отличник на Колеж – Сливен, златен медал и грамота, първенец на випуска за специалност Ремонт и експлоатация на автотранспортна техника. Инж. Красимир Илиев,  получи сребърен медал и грамота като първенец на випуска за специалност АИУТ, инж. Димитър Панайотов - първенец на випуска за специалност Компютърни технологии в машиностроенето, инж. Анита Тонева Дженева- сребърен медал и първенец на випуска за специалност Производство на текстил и облекло и инж. Иван Денев – сребърен медал и първенец на випуска за специалност Топлотехника.

Тази година 17 чуждестранни абсолвенти получиха своето висше образование от Инженерно-педагогическия факултет и Колеж – Сливен с образователно квалификационна степен магистър, съобщиха още от висшето учебно заведение в Сливен.