60 нарушители заснеха мобилните камери само за ден
60 нарушители заснеха мобилните камери само за ден / Sofia Photo Agency, архив

224 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен от 25 до 31 май. Съставени са 4 докладни записки и един акт по сигнали на граждани.

В посочения период екипи на „Пътна полиция” в Сливен снимат с мобилни камери нарушенията на скоростта и издават електронни фишове. Три коли с мобилни камери снимат в Сливен. По един автомобил има в районните управления на Нова Загора, Котел и Твърдица. Екипите са оборудвани с мобилни знаци Е-24, които се поставят пред и зад полицейския автомобил. Водачите трябва да имат предвид, че заснемането на скоростта става и в двете посоки на движение.

На територията на община Сливен са съставени 131 електронни фиша, като само за 30 май са направени 60 снимки на водачи, превишили скоростта.

Нарушенията за превишение на скоростта, заснети от екипите с мобилни камери, са основно в град Сливен на булевардите „Ст.Караджа”, „Цар Симеон”, „Ичеренско шосе”, „Банско шосе”, „Бургаско шосе и главен път І-6.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки на ОДМВР-Сливен, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство  и грубото паркирането на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.