За щастие няма пострадали хора, а и в селото живеят едва 7-8 души
На лунен пейзаж или като след война е заприличала част от силистренското село Стрелково след като в него почти два дни вилня пожар. Огнената стихия се развилняла в неделя следобед и обхванала около 5000 кв. метра, предава Агенция "Булфото".

Булфото

Противопожарни екипи с три специализирани автомобила, доброволното формирование на село Кайнарджа, горски служители, местни кооператори с три водоноски и трактор с плуг загасили пожара.

Отново се разгоря пожарът в силистренското село Стрелково

Запалването тръгнало от сухи треви, но се прехвърлило и унищожило 200 дка пшеница, 5 дка гора и 2 къщи. Със съвместните усилия на огнеборци и доброволци първоначално пожарът бил потушен и били спасени 800 дка посеви, 150 дка гора и 10 къщи.

Булфото

На следващия ден, обаче, множество локални огнища възобновили пожара в Стрелково. В 8,42 ч. два екипа на пожарната, подпомагани от доброволци, предприели гасителни действия в селото и в стърнище край него.

Булфото

Този път огънят се разпрострял на площ около 300 000 кв.м, изгорели още две изоставени къщи. След потушаването на пожара са спасени останалите 12 сгради в селото. В много дворове огънят стигнал досами сградите, но собствениците им навреме се организирали и с подръчни средства спрели разрастването му.

Булфото

"За съжаление дворовете с отрупани овошки тази година няма да дадат плодове", коментираха през сълзи стопаните.

Булфото

Според тях пожарът тръгнал от двор в ниската част на Стрелково, където стопанинът решил за изгори отпадъци и суха растителност. Възрастният човек не преценил опасността и вятърът бързо разнесъл огъня по баирите.

Булфото

Булфото

За щастие няма пострадали хора, а и в селото живеят едва 7-8 души. Повечето къщи са изоставени на произвола на съдбата и се продават, рушат се или са обект на посегателства.
Булфото