Затварят част от ул. „Васил Друмев” в Шумен
Затварят част от ул. „Васил Друмев” в Шумен / netinfo

Западното платно на ул. „Васил Друмев" в отсечката от бул. „Симеон Велики" до ул. „Кирил и Методий" в Шумен ще бъде затворено за движение на моторни превозни средства от понеделник - 10 август, във връзка с прокопавания по проекта „Воден цикъл на Шумен - етап 2". Според издаденото от Община Шумен разрешително ограничението ще важи до 20 август.

Създадена е временна организация на движение. Автомобилите в посока от „Симеон Велики" - „В. Друмев" - „Пети полк" ще продължат да се движат нормално по досегашното трасе. Влизащите от Пети километър могат да изберат два маршрута: от светофара на Пети полк - по ул. „В. Друмев" и да излязат по ул. „Кирил и Методий". Другият вариант е от Пети полк да продължат по ул. „Марица" и да се влеят в бул. „Симеон Велики" при спортна зала „Младост".

Автобус № 71 в посока Дивдядово - Шумен, ще се движи по утвърдения си маршрут. При движението в посока от кв. „Б. Българанов" към кв. „ Дивдядово" - автобусът ще минава през Пети полк по ул. „Марица" и ще се влива в бул. „Симеон Велики", откъдето ще продължи по стария си маршрут.

От Община Шумен и КАТ напомнят на пешеходците и водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание в посочените участъци, да спазват указателните знаци, да не ги преместват или унищожават.