В разградско село палили печка с ...бюлетини
В разградско село палили печка с ...бюлетини / netinfo

20 бюлетини, подпечатани с 2 печата, са намерени в печка в училището в разградското село Беловец два дни след първия тур на изборите. Това стана ясно по време на първото заседание на дело в Административен съд - Разград за касиране на вота за кмет на населеното място. В понеделник като свидетел по него е призована чистачката в школото, жената разчиствала класната стая, в която на 28 октомври се помещавала една от двете секции в Беловец. Тя намерила бюлетините на дъното на печката на дърва и въглища, с която се отоплява сградата.


Като доказателства по делото бяха приети списък със 128 жители на селото, които в деня на изборите се намирали в чужбина, и друг – с 3 местни, отишли до урните, но установили, че срещу имената им вече има положен подпис, че се гласували.


Резултатът от изборите в Беловец се обжалва от независимия кандидат за кмет Нуржихан Юзеирова. На първия тур на местните избори тя получи 472 гласа или 43,50%; основният й опонент - Бейзат Такелли от ДПС е с 562 гласа или 51,80% от гласовете; 51 гласа или 4,70% е доверието за третия кандидат – Ахмед Ахмедов от дясната коалиция „За промяна”.