Търсят в бюджета 160 000 лв. за поддръжка на паркове и градини в Шумен
Търсят в бюджета 160 000 лв. за поддръжка на паркове и градини в Шумен / Дарик-Шумен

Да бъдат осигурени 160 000 лв. от общинският бюджет за поддръжка на паркове и градини в града до края на годината. Това предлага в докладна кметът на Шумен Красимир Костов. Причина за  това е изтеклият преди няколко дни 4-годишен договор с „Титан БКС" за поддръжка на парковете и градините в града.

Предложението е  средствата да бъдат осигурени от други пера в бюджета. Сред тях 20 000 лв. предвидени за детски съоръжения в Детска ясла „Буратино",  60 000 лв. заложени първоначално за „Акумулиране на средства с инвестиционни цели" за чистотата, 60 000 лв. за изготвяне на подробно устройствен план за кв."Гривица" и 22 000 лв. заложени за преустройство на общинска сграда, където да бъде преместен  Дневният център за деца и възрастни хора с увреждания.

„Осигуряването на тези средства ще позволи да бъде организирана и проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка, с предмет „Изпълнение на услуга за поддържане на парковете и градините на Шумен" , пише още в докладната записка. Тя отново ще е с 4 -годишен срок, а прогнозната цена около 2 000 000 лв., се посочва още в нея.