Шуменецът Иван Иванов назначен за зам.-министър на вътрешните работи
Шуменецът Иван Иванов назначен за зам.-министър на вътрешните работи / снимка: Дарик-Шумен, архив

Шуменецът Иван Иванов е назначен за заместник-министър на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Иванов бе избран за депутат в 42-то Народно събрание, след изборите на 12 май. Той е и лидер на шуменската структура на БСП. Преди да влезе в парламента бе общински съветник в местния парламент в Шумен.

„Имаше предварителни разговори, но все пак назначението ме изненада", коментира за Дарик Иван Иванов. По думите му, все още предстои да му бъде разпределен конкретен ресор за работа. Той допълни, че приоритетите му ще са свързани с поставените задачи, които ще ги изпълнява отговорно. „Вътрешните работи са широкообхватна материя, не виждам причина да не работя отговорно, както съм го правил и до сега", каза още новият зам.-министър на вътрешните работи.

Предстои на мястотот на Иванов в Народното събрание да влезе Красимира Бунова, която бе трета в листата за депутати на БСП-Шумен.

Иван Валентинов Иванов е роден на 13 август през 1975 г. Има магистратура по история от СУ „Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех" ЕООД в Шумен.