ОИЦ-Търговище - единствен с  уебсайт
ОИЦ-Търговище - единствен с уебсайт / Борислав Курдов
ОИЦ-Търговище - единствен с уебсайт
64674
ОИЦ-Търговище - единствен с уебсайт
  • ОИЦ-Търговище - единствен с уебсайт

Днес Областният информационен център в Търговище, покани представители на местните медии и кореспонденти на националните, за да представи своята дейност до момента. Цифрите сочат, че Центърът е организирал общо 30 информационни събития, на които са присъствали 1100 души от областта. В регионалния печат и в електроните медии са били осъществени над 200 публикации. ОИЦ е бил посетен от 236 потребители, които са получили тук  компетентен и навременен отговор на своите въпроси. Пред експертите на Центъра като задачи предстоят организирането и провеждането на 16 информационни срещи и семинари; 9 лекции и беседи; презентационна среща, както и четири пресконференции.

С помощта на ОИЦ са били сключени 101 договора по операционните програми, чиято стойност надвишава 116 милиона лева, а бенефициентите по тях са 51.

Освен със статистиката, от Областния информационен център в Търговище се похвалиха и със стартирането на собствен уебсайт. Той ще бъде единствен сред  28-те центрове в страна. На www.oictargovishte.com ще бъде предоставяна достоверна, изчерпателна и точна информация за  изпълнението на оперативните програми. Своевременно ще се актуализира секциите „Новини и събития" и „Проекти", където с текст и снимки се представя постигнатото с европейски средства в област Търговище. На онлайн-платформата може да се намерят полезни връзки за различни европейски институции, линкове към официалните сайтове на 7-те действащи оперативни програми в България, галерия със снимки от събития на ОИЦ - Търговище и др.

Сайтът е реализиран с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Още подробности за извършеното от Областния информационен център можете да чуете в прикачения аудиофайл