Хванаха трима младежи, пребили работник на бензиностанция
Хванаха трима младежи, пребили работник на бензиностанция / Дарик-Шумен

Трима младежи от село Ивански са пребили работник на бензиностанция, съобщават от Областната дирекция на МВР-Шумен. Вчера сигнал за инцидента подал 44-годишният пострадал мъж, който също е от с. Ивански.

Той обяснил, че вечерта на 27 февруари на бензиностанцията дошли двама младежи от селото, които той бегло познавал, те заредили гориво за 2 лв., след което напуснали мястото с лек автомобил „Фиат Уно". Няколко часа по-късно „Фиат"-ът отново се появил, но този път е него били три момчета. Най-възрастния от тях - на 20 години, поискал да зареди газ за 100 лв. Работникът на бензиностанцията обяснил, че няма как да зареди такова количество гориво, защото газовата бутилка на колата няма такъв капацитет. Той заявил още, че тримата явно нямат намерение да зареждат, защото не извадили и пари. Младежите започнали да обиждат работника и го пребили. Клиент помогнал на пострадалия. 20-годишният младеж с лопата повредил щората на входната врата на бензиностанцията.

Установена е самоличността и на другите двама младежи, те са братя на по 17 и 15 години и тримата скандалджии са познати на полицията. Около 17:00 ч, вчера е задържан за 24 часа 20-годишния побойник и е предупреден с протокол да не извършва хулигански действия. По време на разследването е станало ясно, че и тримата са неправоспособни, изяснява се кой от тях е шофирал „Фиат"-ът.

Материалите по случая ще бъдат предоставени на прокуратурата.