Д.Дъбов: Това е закономерен финал на едно неуспешно управление
Д.Дъбов: Това е закономерен финал на едно неуспешно управление / Sofiq Photo Agency, архив

„Закономерен финал на едно неуспешно управление", така депутатът от БСП Димитър Дъбов определи оставката на правителството на ГЕРБ.

„БСП е на мнение, че трябва да се приключи с работата на 41-то народно събрание, защото то е изчерпало своите възможности и час по-скоро президентът да назначи предсрочни парламентарни избори и служебно правителство, без обаче то да е производна на ГЕРБ, а от хора, които да подготвят едни честни избори", добави Дъбов.

По думите му, за по-малко от 24 часа Борисов е променил мнението си. „Вчера заяви, че ще продължи докрай, а днес както виждате подаде оставка. Типично в негов стил. Не зная как ще свършат нещата нататък, може да последва и трето мнение", заяви Дъбов.

Той добави, че според него това е панически страх и пълна неспособност да се действа под натиск в кризисна ситуация, което по думите му „за един управленец е недопустимо".

„Така или иначе във всяка една държава възникват кризисни ситуации и би трябвало добрите управленци да съумеят да излязат с минимални загуби от тях, Борисов не успя да направи това и при първите скандирания се уплаши и подаде оставка", каза още Димитър Дъбов.