Запознават със забележителностите на Русе децата от КСУДС
Запознават със забележителностите на Русе децата от КСУДС / снимка: Регионален исторически музей - Русе

Второ занятие по образователната програма „Русезнание“ ще се проведе утре в Историческия музей, съобщиха оттам. Участие ще вземат малчуганите, които посещават Центъра за работа с деца на улицата към Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе.

Това е второто „пътуване“ в забележителната история на дунавския град на децата от социалния комплекс. Първата тема им разказа историята, свързана с произхода на името на Русе, с покровителя на града и създаването на историческия музей. Децата влязоха в ролята на изследователи на исторически предмети, които трябваше да отнесат към съответното време и какво е било тяхното предназначение.

С помощта на музейния педагог Магдалена Трифонова утре децата от комплекса ще открият какви съкровища се пазят в залите на музея.

Инициативата е част от съвместната дейност на сдружение „Еквилибриум“ и Регионалeн исторически музей - Русе за популяризиране на културно-историческото наследство на региона, както и за повишаване информираността на обществото към проблемите на децата в риск и техните семейства.