/ МВР
Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, от 18 март комисар Дими Първанов Иванов е назначен за заместник-директор и началник на отдел „Криминална полиция“ при Областна дирекция на МВР-Русе.

Той бе официално представен пред ръководството на Областната дирекция от старши комисар Пламен Първанов, директор на ОД на МВР.

Рокади в ОД на МВР-Русе (СНИМКА)

Дими Иванов е роден на 12 август 1981 г. в София. Работи в системата на Министерството на вътрешните работи от 2002 г., като е преминал през различни структури на ведомството.

През 2002 г. започва работа в „Охранителна полиция“ в 9 РУ-София; от 2006 г. в сектор „Издирване“ на криминална полиция в СДВР, от 2010 г. в сектор „Убийства“ в столичната дирекция.

ОД на МВР-Русе

От 2015 до 2021 г. в ГДБОП като началник на сектор и началник на отдел „Контратероризъм“; от 2021 г. до назначаването му за заместник-директор на ОД на МВР е заемал ръководна длъжност в РДГП „Аерогари“-София.

Преминал е редица български и международни курсове и специализации в областта на правоприлагането и сигурността, награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност.
 
Явор Димитров, който досега заемаше длъжността заместник-директор, е преназначен на ръководна длъжност в сектор „Криминална полиция“ към Първо РУ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня