Ученичка от ПГИ“Робер Шуман“ в Топ 10 на най-добрите млади бармани в България
Ученичка от ПГИ“Робер Шуман“ в Топ 10 на най-добрите млади бармани в България / netinfo

Разградчанка е в Топ 10 на най-добрите млади бармани в България.

През уикенда Хелена Иванова от 11"Д"-клас в ПГИ"Робер Шуман"-Разград е участвала в националното състезание „Най-добър млад барман“ и е класирана на осмо място – разказа нейната преподавателка Соня Стоянова.

Надпреварата е била в НДК, преди нея 17-те финалисти са имали възможност да участват в мастър класове на известни фирми за производство на напитки, наблюдавали са и състезанието за най-добър барман при възрастните класически стил. Победителят – Васил Колев – бил председател на комисията, оценяваща работите на младите бармани. Журито бе много стриктно и прецизно относно спазване на всички изисквания на състезанието и даде 0 точки на няколко от участниците – разказа Стоянова.

Ученичка от ПГИРобер Шуман в Топ 10 на найдобрите млади бармани в България
netinfo

Хелена Иванова се е представила на финала на професионалното състезание с алкохолния коктейл „Синият Ангел“ и безалкохолния „Цветето на страстта“.

За победител е обявен младеж от Пирдоп, в тройката са и момчета от Варна и Пловдив. Победителят получава чек за обучение в престижна школа в чужбина.

Хелена е обявена от журито за изненадата в състезанието, като членовете на комисията уточнили, че от години наблюдават колко добре се работи в разградската гимназия по икономика.

Ученичка от ПГИРобер Шуман в Топ 10 на найдобрите млади бармани в България
netinfo