крематориум
крематориум / Капитал

Жителите на Куклен подготвят протестни действия срещу готвения строеж на крематориум край града им. Това стана ясно по време на заседание на Инициативен комитет, който се сформира в населеното място. На първото му заседание присъства и кметът на Община Куклен Мария Белчева, която подкрепи недоволството на хората. 

Инициативният комитет взе решение, с което възразява срещу реализацията на инвестиционното предложение за „Преустройство на склад за строителни материали в инсинератор за човешки тленни останки” в местността „Орта Хан” в землището на  Куклен.

инициативен комитет Куклен
netinfo

„Не желаем в близост до мястото, в което живеем ние и растат децата ни, да се изгради съоръжение, предназначено за изгаряне на човешки тела и останки, съпроводено с риск от допълнително замърсяване на околната среда. Според нас то е в разрез с религиозните вярвания на общността ни”, се казва в писмо на Инициативния комитет до министерството на околната среда и водите, областния управител на Пловдив, директора на РИОСВ-Пловдив и директора на РЗИ.