Транспортният проект е готов на 80%
Транспортният проект е готов на 80% / digitalsecuritymagazine.com

Над 80% от дейностите по Транспортния проект на Пловдив вече са изпълнени. Това заяви ръководителят на проекта инж. Борислав Кръстев.

Той бе категоричен, че всичко върви по план и сроковете за изпълнение ще бъдат спазени.

Към днешна дата се работи по 22 кръстовища, където тече процес по подмяна на светофарните тела и окабляване, както и се осигурява достъп за хора с увреждания. По думите на Кръстев за първи път в Пловдив се поставят тактилни ивици от тип „линия“, чиято цел е да насочват хората с увредено зрение към местата за пресичане. Той допълни още, че новите светофари са 10 пъти по-икономични от старите и работят много по-добре.

По отношение на велоалеите Кръстев разказа, че те вече са почти готови в район "Тракия", на Гребната, по бул. "Македония", бул. "Източен", бул. "Цариградско шосе". Довършителни дейности се извършват по булевардите "Княгиня Мария-Луиза" и "Шести септември", а по бул. "България" велоалеите се рехабилитират.

 

С пълна сила продължава и процесът по оборудване на автобусите от градския транспорт. 260 рейса вече са окабелени, за да може да им бъдат монтирани джипиес устройства, валидатори за карти и системата за електронно таксуване.