Предават на българските власти обвинения в убийството на Митко от Цалапица.

В Окръжна прокуратура в Пловдив е постъпило уведомление за това, че Върховен съд в Дания е потвърдил решението на Градски съд в Дания, с което е допуснато предаването на 30-годишния Рангел Бизюрев, съобщиха от обвинението.

Задържаха в Дания издирвания за убийството на Митко от Цалапица

Той е обявен за международно издирване след издадена Европейска заповед за арест от Окръжната прокуратура, където той е привлечен като обвиняем за извършеното умишлено убийство на Димитър Малинов.

Припомняме, че Бизюрев беше арестуван в Дания на 29 ноември 2023 година. Той се издирваше в продължение на няколко месеца, а убийството и неговото бягство предизвика трусове на най-високо ниво в МВР. Предполагаемият извършител се издирваше е Европейска заповед за арест.

Мъжът е напуснал България рано сутринта на 24 юли с полет от Софийското летище за Германия. Това е станало 4 дни след изчезването на Митко. 24-годишният Димитър Малинов е починал в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли. Тялото му бе намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Задържаният за убийството на Митко от Цалапица в Дания е работил в почистваща фирма за стъкла

Двама близнаци бяха обвинени в лично укривателство
за жестокото убийство. Последваха редица протести на жителите на Цалапица и близки на Митко с искане за справедлива присъда.

А на 26 февруари тази година делото за убийството на Митко отново беше отложено.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня