/ Thinkstock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери на дружества, занимаващи се с таксиметрова дейност, съобщиха от институцията.

Службите проверяват таксиметрови фирми в Пловдив

От държавното обвинение уточниха още, че шофьорите на таксита ще бъдат разпитани единствено в качеството на свидетели, а разследването по никакъв начин не налага преустановяване на тяхната дейност.

Досъдебното производство е било образувано вследствие на извършена проверка по подаден от началника на областния отдел „Автомобилна администрация“ – Пловдив сигнал, съдържащ данни за данъчни, документни и други престъпления.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, вкл. претърсвания и изземвания, разпити на свидетели и приобщаване на писмени доказателства. Разследването по случая продължава.

Както вече ви съобщихме, акцията на службите започна вчера. Засилено полицейско присъствие имаше пред ДАИ в града на тепетата. В сградата се намират някои от офисите на таксиметровите фирми в Пловдив и от там снощи разследващите изнесоха редица документи.