Пловдивските полицаи спечелиха първо място на състезанието по самозащита
Пловдивските полицаи спечелиха първо място на състезанието по самозащита / Dariknews.bg
Пловдивските полицаи спечелиха първо място на състезанието по самозащита
30708
Пловдивските полицаи спечелиха първо място на състезанието по самозащита
  • Пловдивските полицаи спечелиха първо място на състезанието по самозащита

Областна дирекция на МВР-Пловдив, представена от служители на сектор „Специализирани полицейски сили" към отдел „Охранителна полиция", взе първо място в генералното класиране в зонално състезание „Полицейска лична защита", което се проведе днес в зала „Олимпиада" в Пловдив. В отборното класиране по тройки пловдивските полицаи също се представиха най-добре. Двата отбора на дирекцията в състав: инспектор Венцислав Георгиев, гл.полицай Николай Велев, ст. полицай Стойчо Танев, ст. полицай Станимир Йорданов, ст. полицай Николай Филипов и ст. полицай Георги Колев взеха златните и сребърните медали.

На трето място са двата отбора на ОДМВР-Смолян, следвани от представителите на Областните дирекции на МВР в Кърджали и Хасково. За принос в развитието на бойните спортове в пловдивската дирекция и във връзка с приключване на спортно-състезателната му дейност, с плакет бе награден инспектор Венцислав Георгиев, служител в сектор „СПС" и главен инструктор по „Полицейска лична защита" в ОДМВР-Пловдив. Наградата му бе връчена от директора комисар Тодор Чонов.

Най-рисковите операции в полицията са тези при задържане на лица. Доброто владеене на техниката е и гаранция за качествено изпълнена задача, заяви директорът на комисар Тодор Чонов минути преди откриването на състезанието. /Чуйте от прикачения звуков файл/

Отборите от Областните дирекции на МВР показаха завидни умения по противодействие, неутрализиране и контрол върху нападателя, боравене с полицейска палка, поставяне на белезници и други техники.

Жандармеристи от Пловдив и Кърджали представиха невероятни техники в дисциплината "Полицейска практика".