/ ThinkStock/Getty Images
Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на 20-годишния младеж, обвинен в убийство в съучастие с майка си, и го остави в ареста. Магистратите потвърдиха определението на Окръжен съд-Пловдив, с което за него е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Гледат мярката на майка и син, обвинени в убийството на 63-годишен пловдивчанин

Апелативните магистрати считат, че по делото има достатъчно данни в извършване на престъплението, в което е обвинен младежа. Това се извежда от събраните доказателства по делото: протоколи за оглед, свидетелски показания, сред които и тези на бащата на обвиняемия, който позвънил на телефон 112, след като разбрал за случилото се. 

Магистратите приемат, че при по-лека мярка за неотклонение, има опасност 20-годишният Стефан да се укрие, тъй като фактите по делото сочат, че след извършване на престъплението, веднъж вече той, заедно с майка си, се опитал да напусне града. Предвид и две предишни осъждания на обвиняемия за криминални деяния, съдът смята, че той може да извърши престъпление.

63-годишен мъж е убит в Пловдив

Припомням, че на 27 декември 2018 г. бе открит мъртъв 63-годишния Поли Стефанов в къщата, в която живеел в Пловдив. Установено е, че пострадалият празнувал Стефановден заедно с 38-годишната си приятелка Екатерина и сина ѝ Стефан.

След употреба на алкохол между тях възникнал скандал. Младежът и майка му нанесли множество удари с нож и счупена стъклена чаша на мъжа, който починал в резултат на наранявания в областта на шията. 

Определението на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.