Най-накрая намериха място на скулптурата „ Майка с дете”
Най-накрая намериха място на скулптурата „ Майка с дете” / netinfo

Скулптурна фигура „Майка с дете" ще бъде монтирана в парк „Ружа" в квартал „Смирненски", решиха днес общинските съветници на Пловдив. Предложението бе внесено от районния кмет Здравко Димитров с цел развитие и облагородяване на парка. Идеята е скулптурата да бъде поставена в близост до новопостроения християнски храм „Св. Климент Охридски".

„Майка с дете" е изработена от скулптура Свилен Костадинов. Височината й е 4 метра, изработена е от руски лабрадорит и е съставена монолитно от фигура на майка, прегърнала детето си.

На тази скулптура вече 8 години се търси място. Първоначалната идея по време на мандата на кмета Иван Чомаков е била тя да бъде поставена на Бунарджика. Проектът е бил съгласуван и с Националния институт за паметници на културата, но поради липса на средства, каменната фигура не е завършена и монтирана.

Скулптурата е общинска собственост и в продължение на години е стопанисвана от ОП „Паркове и градини". Средствата за окончателното завършване и монтажа на композицията ще бъдат осигурени от спонсори, обяви зам.-кметът Здравко Димитров.