/ ThinkStock/Getty Images
Двойките, които искат да сключат брак в Пловдив намаляват всяка година, но въпреки това наплив за атрактивни дати като днешната - 02.02.2020, все пак има. Това обясни пред DarikNews и.д. управителката на ОП "Радостни обреди" в Пловдив Чудомира Пинджева. 6 двойки ще сключат брак под тепетата днес. 5 ще бъдат двойките, които ще си кажат "Да" в Дома на младоженците, а двама влюбени ще чуят Менделсон в обредната зала в пловдивския район "Тракия". 

Много по-атрактивна се оказа обаче другата дата с четири нули и четири двойки през този месец - 20.02.2020 г. Тогава желаещите да се оженят в Пловдив са рекорден брой - цели 20 двойки. Въпреки че 20 февруари се пада в четвъртък, всички часове за гражданския ритуал са заети, поясни Пинждева. 10 двойки ще разменят пръстени в централната зала в Пловдив, а други 10 са заявили, че ще направят това в "Тракия".

Пловдив e първата община в България, която ще дигитализира заявленията за граждански брак

Мераклии за брачния хомот има и за датата 22 февруари, когато също се струпват много двойки - цели пет. Освен това 22 февруари е в събота, което е мотивирало 22-ма младоженци да поискат да се врекат във вярност един на друг. 6 бъдещи семейства ще подпишат в централната обредна зала под тепетата, две двойки ще направят това в "Тракия", а три бъдещи булки и техните любими ще си кажат заветното "Да" при изнесени ритуали. 

Шефката на "Радостни обреди" напомни, че през февруари има още две атрактивни дати за влюбените - 14 и 29 февруари. На св. Валентин сватбите в центъра на Пловдив ще са три, толкова ще са и в "Тракия". Заявки обаче още се приемат, подчерта Чудомира Пинджева. 

На 1-ви юли за първи път Менделсон ще звучи в рок вариант

Датата 29 февруари също се е сторила интересна на шестима влюбени. Вероятно желанието да празнуват веднъж на 4 години ги е накарало да поискат да се оженят именно тогава.

Необичайни места за сватби показва изложение в Пловдив

1788 двойки са подписали през миналата година брачните си свидетелства в Пловдив. Това е с 162 двойки по-малко, в сравнение с 2018 г., когато "да" са си казали 1950 семейства. Така тенденцията към намаляване на новите бракове под тепетата продължава.