Кърпят пътя за кв. Прослав
Кърпят пътя за кв. Прослав / netinfo

Мобилна група от 8 души ще кърпи дупките по улиците на града през днешния ден. Тя ще концентрира работата си в кв. „Прослав" - по маршрута на автобусната линия, уточни за Дарик ръководителят на бригадата Кольо Георгиев.

Освен там, групата ще запълва дупки на моста при Университета за хранително-вкусови технологии, а после ще се прехвърли на колелото на гарата, където има 2-3 големи ями, образувани след топенето на снеговете.

Сместа, с която разполага фирмата-изпълнител на кърпежите, е 10 тона. Тя е студена и осигурява временно решение на проблема. Според Кольо Георгиев, тази смес ще стигне за около 100 кв. метра.  Днес на ръководителя на бригадата ще бъде предоставен списък с дупките в града, който е изготвен от служителите на КАТ. За обозначаване на големите ями вече са поставени предупредителни знаци, обясни Георгиев.

Каквото се закърпи до края на месеца - закърпи се. Тогава започват да работят и асфалтовите бази и ангажимента за запълване на дупките ще бъде на районните кметове, обясни шефът на капиталовото строителство инж. Тошо Пашов.