Кметът на “Северен”: Пред Окръжна болница е задръстено с боклуци
Кметът на “Северен”: Пред Окръжна болница е задръстено с боклуци / netinfo
Окръжна болница да намери подходящо място за изхвърляне на медицинския отпадък, ако наистина има разхвърлян такъв около контейнерите за смет, служителите на “Чистота” нямат ангажимент към него, това заяви за Дарик радио управителят на общинската фирма Радослав Кошински. Той коментира по повод изпратеното от район “Северен” писмо до медиите, в което се казва , че от “Чистота” отказват да събират отпадъците от болницата и районът е “задръстен с боклуци”.

До момента МБАЛ "Пловдив" е ползвала съдове за строителен отпадък, което е абсолютно забранено, защото са без капак, затова ги заменихме със съдове тип “бобър”, уточни управителят на комуналната фирма.

Освен това е забранено болничният отпадък да се изхвърля в съдовете за битови отпадъци и който поставя проблема по друг начин е некомпетентен, каза още Кошински.

Директорът на МБАЛ "Пловдив" доц. Георги Йорданов заяви пред Дарик радио, че болничното заведение има договор с лицензираната за събиране на биологичен отпадък софийска фирма “Вавилон”, която извозва боклука до столицата. В болницата са монтирани 22 контейнера за медицински отпадък, а биологичният се събира в специални хладилни камери, разясни доцент Димитров.