Кметът на Чепеларе отстреля конкуренцията
Кметът на Чепеларе отстреля конкуренцията / netinfo
Кметът на Чепеларе Георги Попов показа най-точен мерник и спечели състезанието за стрелба с пушката на Екатерина Дафовска. Дисциплината бе част от програмата на Зимния олимпийски ден, организиран от община Чепеларе  и Спортен център "Чепеларе" по повод 11-годишнината от олимпийската титла на биатлонистката в Нагано. Градоначалникът уцели мишената в четири от общо петте си опита и заслужено грабна приза, който му бе връчен лично от притежателката на оръжието.

Заради празника днес в училищата бе обявен неучебен ден, а лифтът до връх "Мечи чал" бе безплатен.

Зимния олимпийски ден включваше надпревара в дисциплините ски алпийски дисциплини, биатлон, сноуборд, скачане с чували и дърпане на въже. В игрите участие взеха ученици от Чепеларе, Павелско и Забърдо, както и по-възрастни, уважили събитието, граждани. Наградите на призьорите връчиха Екатерина Дафовска и Георги Попов.

Успоредно със Зимния олимпийски ден, на писта "Мечи чал-1" се състоя първият ден от гигантския слалом за Купа Чепеларе за юноши младша възраст. В състезанието участват 60 състезатели от 15 клуба на възраст, а победителят в него ще стане ясен утре.

Надпреварата за Купа Чепеларе е кръг от Държавното първенство.

Победителие от гигантския слалом ще бъдат наградени на площад „Олимпийки” в родопското градче.