Гори горят в землището на село Войнягово
Гори горят в землището на село Войнягово / netinfo
Пожар е избухнал в землището на с. Войнягово около 13.30 часа днес следобед. Теренът, обхванат от огъня е с шириколистни и иглолистни гори, част от държавния горски фонд. Всички служители на Държавно Лесничейство участват в гасенето, каза зам.-директорът на лесопредприятието в Карлово Румяна Манолова.

Вятърът е изместил пожара по пътя за село Климент, съобщи кметът на Войнягово Петко Пръмов. Той каза, че в потушаването на пламъците се е включила група от селото, но въпреки това горенето продължава. Според него няма опасност за жителите на двете села, тъй като не са засегнати жилищните зони.

Кметът на село Климент Мано Манов обаче изрази опасения, че стихията няма скоро да бъде овладяна и дори има опасност пожарът да тръгне към Хисар. Трудно е за огнеборците и служителите на „Гражданска защита” да се справят, защото точно в тази местност няма път, а димът е много гъст и достъпът е затруднен, коментира Манов пред Дарик радио. В момента вятърът е утихнал, но пламъците все още са живи, уточни той.

Общо три пожарни автомобила и една водоноска участват в потушаването на пожара. На този етап не може да се определи площта обхваната от огъня.

На място са пристигнали кметът на Община Карлово Найден Найденов и зам.-кметът Евгени Доралийски.