Гласуват свалянето на директора на ТУ
Гласуват свалянето на директора на ТУ / netinfo

Предсрочно отзоваване на директора на пловдивския филиал на Техническия унивеситет проф. Димитър Кацов ще гласува днес следобед Общото събрание на висшето училище. То се свиква по искане на ¼ от членовете, които обвиняват директора за фактическия фалит на филиала и стила на ръководство. Проф.Кацов заяви, че Общото събрание може само да предложи на Академичния съвет на висшето училище в София да прекрати мандата му. Директорът на филиала прогнозира, че Ректорът на ТУ ще назначи в пловдивския филиал временно изпълняващ длъжността директор. Според Кацов, който управлява от 7 години, той е обект на наказателна акция заради твърдата му позиция за автономност на пловдивската политехника.

Техническия университет в Пловдив дължи 1,2 млн. лв такса “Смет”, която не е плащана от 6 години. В същото време председателят на Контролния съвет на ВУЗ-а в София – доц. Димитър Алексиев, който от месец следи спазването на бюджетната дисциплина в пловдивския филиал, откри на таванския етаж в блок 4 тайни хотелски стаи, бани и фитнес.

Само обзавеждането на двете хотелски стаи е струвало 18 517 лв по цени от 2000-та и 2001 г. В нарушение на закона и на Правилника на университета тези разходи не са внасяни за гласуване в Общото събрание на филиала.