Петима души са задържани при спецакция по линия "наркотици“ в района на гребния канал в Пловдив, съобщиха от полицията. Акцията е проведена в петък срещу събота.

Турски медии: Над 100 кг. наркотици е изхвърлил хеликоптер от България

С различни по вид и количество високорискови вещества били заловени млада жителка на пловдивското село Йоаким Груево, мъж и жена от град Гоце Делчев, хасковлия и велинградчанин.

Сред иззетите от тях наркотици са кокаин, марихуана, синтетичен канабиноид и таблетка екстази. Срещу извършителите са образувани три бързи и две досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Според него за придобиване или държане на наркотични вещества се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и с глоба от 2 000 до 10 000 лева. В маловажни случаи, когато обществената опасност е ниска или липсва, наказанието е глоба до 1 000 лева.

Задържаха мъж с голямо количество наркотици в хасковско село

По същото време аналогична специализирана операция е проведена и от служителите на реда в Асеновград. Засечено е 18-годишно момче, което носело в себе си глави от съцветия на марихуана, електронна везна и гриндер. Експертна справка установила, че иззетото количество суха зелена листна маса е с тегло над 66 грама.

В рамките на започнатото бързо производство младежът също е задържан за едно денонощие.