Денонощно дебнат момчетата с афиши и кофи лепило
Денонощно дебнат момчетата с афиши и кофи лепило / снимка : Виктор Кадири /

Полицаи и служители на „Общинска охрана” вече ще дебнат денонощно за разлепянето на плакати и рекламни материали на нерегламентирани за целта места. 550 лева на ден ни струва почистването на разлепените плакати и афиши, заяви шефът на фирма „Чистота” Радослав Кошински. Той очаква до края на лятото работата да приключи и се надява недобросъвестни граждани да не съсипят работата на неговите служители.   

 

Зам. - кметът по обществения ред Руси Панчев вече е получил уверение от шефа на полицията комисар Ангел Рангелов, че полицаите ще бъдат безкомпромисни, ако засекат нарушители. 54-има служители на „Общинска охрана”, които са запознати със списъка за разрешените за плакати места, ще патрулират денонощно по районите, заяви началникът им Тодор Торлаков.

Според сега действащата Наредба 1, глобата за лепене на нерегламентирани места  е до 200 лв. за първо нарушение и до 400 лв - за второ.

 

Със заповед на кмета Славчо Атанасов  са определени 52 места в 5 от районите  на града, където да могат да се слагат плакати, обяви и афиши за предизборна агитация. За район Тракия те ще бъдат обявени до дни.

 

Повечето от разрешените места са фасади на трафопостове, оградни пана строителни обекти и спирки на градския транспорт. Пълният им списък е публикуван на сайта на Община Пловдив.