Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Апелативният съд в града гледа на втора инстанция делото срещу бившия полицай Владимир Панайотов.

Преди две години и девет месеца на пешеходна пътека в центъра на село Братaница той прегази и уби 7-годишната Моника.

Шест години затвор - толкова поискаха родителите на загиналото момиченце, предава NOVA. Бившият полицай отново заяви, че съжалява, че е прегазил момиченцето на пешеходна пътека, и че е надценил служебните си ангажименти, за които е бързал със служебния си автомобил във фаталния ден.

Отначало започва делото за прегазеното дете от полицай в Братаница

В началото на годината Окръжният съд в Пазарджик наложи четири години ефективна присъда на първа инстанция, тъй като Панайотов призна напълно вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура.

Защитата на пострадалото семейство твърди, че има данни, че преди трагичния инцидент, в качеството си на полицай, Панайотов е заплашил с пистолет момиче и момче, които са разхождали куче в парк. Затова поиска прокуратурата да докладва този случай.

"Настояваме за максимална ефективна присъда, не по-малко от шест години. Болката не отминава, с нея се свиква. Убиват ти детето и справедливост няма!", категоричен е бащата на Моника.

Според близките на убитото дете при убийство извършителите трябва да влизат в затвора, а чрез ефективна присъда, се надяват войната по пътищата да спре.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден
nova.bg