/ ThinkStock/Getty Images
Кампания за безплатни кастрация и регистрация на кучета и котки организират във Велинград общината в града и зоозащитната организация Animal Welfare Bulgaria.

Задължават зоолюбителите в Пазарджишко да регистрират бездомните кучета, които хранят

В продължение на три дни - от 28 до 30 август, собствениците могат да се възползват както за домашни любимци, така и за бездомни четириноги, съобщават от местната администрация.

Галенето на куче или котка намалява стреса

Процедурите ще се предлагат в кв. „Индустриален“, ул. „Георги Кирков“, срещу магазин „Лидъл“. На място служителите ще информират стопаните кога ще могат да си приберат животните след кастрацията.

Поведението на котките може да отразява характера на стопаните

Включването в кампанията е напълно безплатно за домашните кучета и котки - стопаните им не дължат нищо, единствено трябва да носят ветеринарно-медицинския паспорт.

Разбиха един от най-популярните митове за котките

Инициаторите припомнят, че за кастрираните кучета собствениците не плащат данък. Освен това по Закона за ветеринарно-медицинската дейност са длъжни да ги регистрират.

Разкриха защо котките подбутват паничката с вода, преди да пият

Това става в деловодството на общината или в стая 40 в новата сграда на местната администрация. За да докаже, че кучето му трябва да бъде освободено от облагане с данък, стопанина представя ветеринарно заверен паспорт на домашния си любимец, съдържащ номера на идентификационния чип, стикери за поставени ваксини и отбелязана кастрация.