/ iStock
Фолиото е често срещан елемент в кухнята. Въпреки това, понякога се отразява на вкуса, текстурата и цвета на някои ястия. Експерти изброиха пет храни, които не трябва да се приготвят с фолио.

Картофи

Опаковането преди печене може да причини проблеми. Зеленчукът съдържа много влага, която под въздействието на топлина кондензира върху вътрешната повърхност на фолиото. Крайният резултат е подгизнало и подгизнало ястие.

Домати

Доматеният сок, който е леко кисел, може да разтвори алуминия. Това води до електролитна реакция и разрушаване на фолиото.

Цитруси

Киселите плодове могат да реагират с алуминия, което може да придаде на храните метален вкус.

Люто

Черният пипер, чилито и кимионът реагират с фолиото и извличат алуминий в храната.

Зеле

Обезцветява се и става неапетитен. Вместо леко сладък пресен зеленчук получавате твърда каша с метал

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Рамблер