Възстановяват училището в Дебнево след пожар
Възстановяват училището в Дебнево след пожар / netinfo

Реконструкцията на ОУ "Любен Каравелов" в троянското село Дебнево вече е стартирала, съобщи Маргарита Генкова от отдел "Връзки с обществеността" на община Троян.

Училището пострада при пожар на 19 февруари. Тогава изгоряха около 630 кв.м. покривна конструкция и намиращи се под нея стайни помещения. Всички стаи на втория етаж бяха засегнати от огъня, включително учителската стая, директорският кабинет и физкултурния салон. Ръководството на община Троян заедно със специалисти на администрацията изготвиха и изпратиха спешно доклад до Министерския съвет. Средствата за реконструкцията на училището са подсигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС и от ЗАД "Алианц България".

След проведена процедура по Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки, в която са взели участие 10 фирми, е бил избран изпълнител на обекта -  "Строител - Троян" ЕООД. Сключеният договор е на стойност 287 541 лв. Предвижда се възстановяване на плочата над втория етаж, нова покривна конструкция, подмяна на дограмата, изграждане на санитарен възел в сградата, нова ел. инсталация и отоплителна инсталация, вътрешна и външна мазилка и боядисване.