Вятърът нанесе щети в областта
Вятърът нанесе щети в областта / netinfo

Три опасно надвиснали ламарини от покрива на НАРКООП Плевен, разместени след бурния вятър през изминалото денонощие, все още не са отстранени. Това съобщи за Дарик инж. Георги Линков, директор на ОД “Гражданска защита” Плевен. Районът е обезопасен, тъй като екипите на дирекцията не са имали достъп до покрива в късния следобед на 5 октомври, когато е подаден сигналът.

Инж. Линков съобщи още, че вчера по време на бурята до музейния комплекс в Плевен е паднало дърво върху частен автомобил. На улица “Кайзерслаутерн” също е повалено голямо дърво, което в момента се отстранява от аварийните екипи. Без ток са останали три населени места в община Кнежа, три в община Левски и няколко в община Пордим. В Беленска община с прекъснато ел.захранване са селата Татари и Петокладенци. Все още се уточняват населените места без водоподаване. Най-голямо количество валежи са паднали в селата Радишево, Пелишат и Згалево - 60 л/кв.м., а скоростта на вятъра е достигнала до 32м/сек.

На 4 октомври екип на Гражданска защита е оказал съдействие при катастрофа на пътя между Ловеч и Брестовец. Спасители са извадили жена, заклещена в катастрофирал автомобил.